JunkFood – mad til hjemløse

Udgivet

JunkFood blev startet op under landets corona-nedlukning hos Restaurant Alchemist af medejer og kok Rasmus Munk, der hurtigt samlede et stort team af frivillige kokke. Under coronakrisen leverede JunkFood hver dag omkring 500 varme og nærende måltider til hjemløse og gadens folk.

Da Alchemist igen åbnede for gæster, rykkede JunkFood til H17 i Kødbyen. Projektet ledes af Jeanette Duus i tæt samarbejde med Rasmus Munk, og køkkenet bliver drevet af kokke og frivillige ligesom unge kokkeelever og unge udsatte i stadig større grad vil blive inkluderet i projektet med at producere sunde nærende måltider. Der laves mad til ca. 300 hjemløse personer om dagen og ønsket er at øge antallet af måltider.

Videoen nedenfor om JunkFood er produceret af Dreyers fond, der er kommet på ’Philanthropy shortlist’ i årets internationale fotokonkurrence hos ’DAFNE – Donors and Foundations Networks in Europe’ med et billede fra projektet JunkFood. #wearephilanthropy #europetogether

JunkFood blev igangsat med bidrag fra Seiercapital samt midler fra Oak Foundation og Dreyers Fond.

Share this: