Ishtar

Udgivet

Photo: © Ishtar

På Nørrebro i København samles kvinder og laver mad sammen – men det er ikke, hvad man forstår ved en almindelig kokkeskole. Disse kvinder i Ishtar tilbereder deres lokale retter med det overordnede formål: at bringe mennesker sammen.

Isthar, som blev startet af Manal Jacob, som kommer fra Irak, giver kvinder som er indvandrere i Danmark et sted, hvor de kan mødes, et køkken og en forretning, hvor de kan tilberede og sælge deres respektive traditionelle, hjemmelavede retter. “Jeg startede dette projekt, fordi kvinder er stærke”, siger Manal. “Jeg tror på, vi har ressourcer, vi kan bibringe til samfundet som helhed.  

Kvinderne opnår ikke kun en mulighed for at tjene penge, men opnår også have et sted, hvor de kan mødes og skabe fællesskaber. “Det er vigtigt for mig at tjene mine egne penge. Det er vigtigt for mig at komme hjemmefra, at gå på arbejde og lave noget meningsfyldt, siger en af kvinderne, som arbejder i Ishtar.

Organisationen deler viden og passion for mellemøstlig mad med deltagerne men også med det danske samfund generelt. Det giver indvandrer-kvinderne større livskvalitet, afhjælper deres sociale isolation og skaber også forbindelser til det eksisterende samfund ved at fremme inklusion, tolerance og forståelse af forskelligheder.

Share this: