Sanasa flytter til Narsaq

Udgivet

Foto: © Sanasa


Sanasa betyder “lad os bygge noget sammen” på grønlandsk. Sanasa er det navn, som murmaler og dekoratør Heidi Zilmers gav sit projekt, hvis formål var og er at bringe unge grønlændere sammen og vække deres interesse for byggeri og godt håndværk. Hun startede i byen Qaqortoq i den sydlige del af Grønland og nu er Sanasa-projektet i fuld gang i byen Narsaq, også i den sydlige del af landet. Her er opgaven at transformere byens forsamlingshus – en grå betonbygning – til en bygning af varme, røde mursten.

“De unge har virkelig accepteret projektet og har arbejdet med mange forskellige og vanskelige teknikker”, siger Heidi. “Med skabeloner og lys/skygge teknik har de malet hundredvis af mursten. De burger trompe-l’oeil teknik, som snyder øjet og viser detaljer med 3D effect. Selvom det er vanskelige teknikker, arbejder de hårdt og med stort engagement.

Samtidig arbejder et hold af studerende og lærere på en 21 meter lang skabelon til at dekorere forsamlingshuset. Det er Henrik Lunds sang Putsut Tamaani, som skal dekorere det øverste af facaden. Henrik Lund bor i Narsaq og er kendt over hele Grønland for sine digte. Narsaq kommune har stillet stillads til rådighed, sådan at den 4 meter høje betonfacade kan blive dekoreret.

“De unge er engagerede og får hen ad vejen virkelig fin feedback fra byens indbyggere. Det giver en masse stolthed og motiverer til teamwork”, siger Karla Bisgaard fra Narsaq kommune.

“Det gør mig stolt, når folk kommer forbi og roser vores arbejde. Vi har et virkelig godt fællesskab og har det sjovt sammen, selv om det er hårdt arbejde”, siger Najaaraq Vahl, studerende.

Her i Oak Foundation Denmark er vi imponerede over jeres arbejde, bliv ved!

Share this: